lentile monofocale

Lentile monofocale

Lentilele monofocale sunt caracterizate de prezența unei singure dioptrii, de apropiere sau de distanță, cu focalizare în zona centrală a lentilei.

lentile monofocale

Lentile bifocale

Lentilele bifocale prezintă 2 zone de focalizare cu 2 dioptrii diferite - distanță și aproape. Linia de separație între cele 2 dioptrii este vizibilă.

lentile progresive

Lentile progresive

Lentilele progresiva prezintă multiple zone de focalizare, făcând trecerea dintre apropiere și distanță fără linii vizibile de separație, printr-o zonă intermediară.

lentile degresive

Lentile degresive

Lentilele degresive sunt lentile progresive de interior, potrivite pentru birou. Zona cu dioptria de distanță este cedată zonei cu dioptrii intermediare.

Nu știi ce lentile să alegi?

Echipa iOptiquePRO este formată din specialiști pregătiți să te ajute în alegerea corectă a lentilelor de ochelari.

Indice de refracție pentru lentile ochelari

Indicele de refracție a luminii este o caracteristică intrinsecă a materialului din care sunt confecționate lentilele. Cu cât indicele de refracție este mai mare cu atât materialul lentilei este mai calitativ, rezultând și o lentilă mai subțire. Grosimea lentilei influențează în mod direct greutatea ochelarilor de vedere și confortul purtării zilnice a lor.

Lentile cu indice 1.5 – cele mai economice lentile din sticlă organică (plastic). Sunt potrivite pentru dioptrii mici.

Lentile cu indice 1.6 – lentile subțiate din material plastic, oferă proprietăți optice excelente și rezistență mecanică mare. Sunt potrivite pentru toate tipurile de dioptrii.

Lentile cu indice 1.67 – lentilele super-subțiate din material plastic superior, cu proprietăți optice deosebite. Sunt recomandate dioptriilor mari.

Lentile cu indice 1.74 – cel mai nou tip de material plastic pentru lentile. Este potrivit pentru dioptriile foarte mari.

Prea multe tratamente pentru lentile?

Specialiștii iOptiquePRO te vor ajuta să alegi cele mai potrivite lentile și tratamente pentru acestea.

Tratamentele lentilelor pentru ochelari

În timpul procesului de fabricație a lentilelor din plastic sunt aplicate sub formă de straturi tratamente de îmbunătățire. Acestea vizează aspecte precum parametrii optici (antireflex, fotocromatic), rezistența mecanică (durificare), protecția ochiului (filtru UV, lumină albastră) și de confort (hidrofob, oleofob). Calitatea și eficiența tratamentelor depind de producătorul lentilei.

Tratamentul antireflex este cel mai uzual tratament aplicat lentilelor pentru ochelari. Previne apariția de reflexii ale obiectelor pe suprafața lentilei și este foarte util noaptea când privim către o sursă de lumină.

Tratamentul fotocromatic (heliomat) este un tratament reactiv, fotosensibil care facilitează tranziția de la lumina slabă la una mai puternică. Practic atunci când este plasată în lumina naturală puternică, lentila se închide la culoare și lasă să treacă o cantitate de lumină mai mică. Astfel protejează ochii sensibili.

Tratamentul de durificare aisgură protecția antizgâriere a lentilei prin creșterea durității suprafeței. Protecția la zgârieturi are loc țn condiții normale de utilizare a ochelarilor, lentila nu va deveni indestructibilă.

Tratamentul filtru UV asigură reducerea cantității de raze UV care pătrund în ochi și ar putea leza retina. Lentilele din policarbonat și sticlă minerală filtrează natural razele UV, însă cele de plastic necesită tratament special.

Tratamentul filtru lumină albastră reduce până la eliminare cantitatea de lumină albastră emisă de ecranele digitale, becuri led, etc. și pe care o absoarbe ochiul. Expunerea la lumina albastră perturbă ciclul natural somn-veghe și poate afecta starea de sănătate a retinei.

Tratamentul hidrofob previne staționarea picăturilor de apă pe suprafața lentilei și grăbește dezaburirea acesteia la trecerea de la rece la cald.

Tratamentul oleofob previne aderența petelor de grăsime, mai exact a amprentelor la atingerea lentilelor cu mâna.

Plata în rate fără dobândă

Achită serviciile și ochelarii de vedere cu cardul tău de cumpărături BT Star și poți opta pentru plata în 3 rate fără dobândă și 3% puncte de loialitate.